

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenecek törenlerle kutlanacak.
Burhaniye 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını coşku ile kutlamaya hazırlanıyor. 28 Ekim günü saat 12:45’de başlayacak kutlamalarda Cumhuriyet Meydanında ki Atatürk anıtına, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunulacak. Çelenk töreni sonrası 1 Dakikalık Saygı duruşu ve İstiklal marşıyla ilk gün törenleri son bulacak.
29 Ekim günü Saat 10:00’da Cumhuriyet Meydanında düzenlenecek kutlamalarda Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Garnizon Komutanı Mustafa Kıraç ve Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler halkın bayramını kutlayacak. Kaymakam Öner’in kutlama konuşması sonrası Burhaniye Belediyesi Gençlik Merkezi ve Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan halk oyunları gösterileri ile birlikte bando takımının gösterileri sunulacak kutlamaların devamında şiirlerin okunmasının ardından resmigeçit töreni yapılacak.
İlçe genelinden kurum ve kuruluşların katılacağı geçit töreni sonrası öğrenciler ve vatandaşlar “Hayat Bayram Olsa” şarkısı eşliğinde balonları gökyüzüne bırakılacak. Kutlamalar gün boyu ilçe genelinde atletizm ve voleybol müsabakalarıyla devam edecek.
Akşam kutlamaları ise Fener alayıyla başlayacak. Saat 20:00’da eski kütüphane önünde toplanacak kortej Bando eşliğinde, ellerinde bayrak ve flamalarla dev Türk bayrağıyla meydana yürüyecek. Kutlamalar, Cumhuriyet Meydanında Burhaniye Belediyesi tarafından düzenlenen Grup Gündoğarken konseriyle son bulacak.