Burhaniye Belediye Meclisinden Orman Yangınları İçin Bildiri

Burhaniye Belediye Meclisinden Orman Yangınları İçin Bildiri

03.8.2021

Burhaniye Belediye Meclisi Ağustos ayı oturumu gerçekleştirildi. Yapılan meclis toplantısında son günlerde ülke genelinde yaşanan orman yangınlarıyla ilgili Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ve 3 parti ayrı ayrı bildiri okudu.

Burhaniye Belediye Meclisinin Ağustos ayı meclis oturumu öncesi başta Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler olmak üzere 3 parti sözcüsü tarafından bildiri okundu. Meclis gündemi öncesi Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler tarafından yapılan açıklamada, son günlerde ülke gündeminde yer alan orman yangınlarının çıkış sebepleri ve zaralar dile getirildi.

Başkan Deveciler’in açıklamaları sonrası Mecliste grubu bulunan 3 parti temsilcileri de bildirilerini okudu. CHP adına Belediye Meclis üyesi Tarık Erdil, Ak Parti adına Meclis üyesi Mehmet Zeybek ve İYİ Parti adına Meclis üyesi Bülent Başaran tarafından okunan bildirilerde 'Yangınların kasti olarak çıkartılmış olacağı ve bununla ilgili şahısların cezalandırılması gerekli olduğu vurgulandı. Doğa katliamları ve orman yangınlarında devletin gerekli müdahale için eksikliklerin tamamlaması zorunluluğu doğduğunun da belirtildiği bildirilerde afet bölgesindeki vatandaşlara geçmiş olsun dilekleri de yer aldı.

Ayrıca bildirilerde, yangınlarda hayatını kaybeden vatandaşlar anılırken, yangınları söndürmek için gece gündüz çalışan personel ekip ve vatandaşlara teşekkür edildi.