

Burhaniye Belediyesi, Larva Mücadelesine Hız Verdi
Haşere ile mücadeleyi 12 aya yayan Burhaniye Belediyesi, Burhaniyelilere sineksiz bir yaz yaşatmak için periyodik olarak ilaçlama çalışmalarını sürdürülmesi hedefleniyor.
Hedef Sineksiz Yaz
6 Personelden oluşan 3 ayrı ekip; sivrisinek, karasinek ve hamam böceklerinin potansiyel üreme alanı olarak belirlenen süs havuzları, fosseptikler, rögarlar, durgun sular, mazgallar, yağmur suyu hatları, bataklıklar ve sazlık alanlarda biyolojik ürünlerle larva mücadelesi yapıyor.
Burhaniye Belediyesi, vatandaşların rahat bir yaz dönemi geçirmesi için 38 mahallede haşere mücadele çalışmalarını yılın 12 ayında sürdürülmesi hedefleniyor. Yaz aylarında haşere mücadele çalışmalarını açık ve kapalı alanlarda, kış aylarında ise daha çok kapalı sulak alanlarda gerçekleştiriliyor. Uzun yıllar boyu yapılan çalışmalarla belirlenen ve kayıt altına alınan noktaların tümü larva mücadelesi için düzenli aralıklarla ilaçlanıyor.
Büyükşehir yasasının uygulamaya girmesiyle birlikte, son 5 yıldır Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ‘’Sivrisinek ve Haşereyle Mücadele Çalışmaları’’ 27 Mayıs 2019 tarihi itibariyle Burhaniye Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından başlatıldı. Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ’in talimatlarıyla 3 araç ile ilaçlama çalışmaları başladı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi tarafından yapılan Sivrisinek ve Haşereyle Mücadele Çalışmaları, alınan bir kararla ilçe Belediyelerine devredildi. İlaçlamaya öncelikle larvaların doğup yaşadıkları bataklık, sazlık alanlar ve dere yataklarından başlandı. Gündüz saatlerinde bu çalışmalar sürdürülüyor. Gece ise ‘’Sivrisinek ve Haşereyle Mücadele Çalışmaları’’ kapsamında ilaçlama yapılıyor.
Yıl Boyunca İlaçlama
Sivrisineğin uygun sıcaklıkta, her türlü durgun suda ve her mevsim üreyebildiği belirten Burhaniye Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü yetkilileri, “ Bu nedenle tespit ettiğimiz tüm sulak alanlarda ekiplerimiz kış ayları da dahil olmak üzere yıl boyunca sivrisinek gelişim periyodunu da dikkate alarak ilaçlama yapıyor. Çalışmalarımız hız kesmeden 365 gün devam edecek. Sivrisinek mücadelede en önemli faktörün sinek larva halindeyken ilaçlama yapmaktır. Haşere ilaçlamalarımızda doğal dengeyi gözeterek, çevre ve insan sağlığına zararsız biyolojik ürünleri tercih ediyoruz. İlaçlama programımızı doğaya en az ilaç salacak şekilde, ağırlıklı olarak larva ilaçlaması şeklinde yapıyoruz. Sivrisinekler uçkun haldeyken havaya ilaç atılması yerine sivrisinek üreme kaynaklarında çevreye zarar vermeden biyolojik yolla mücadele ediyoruz” diye konuştu.